Tips

 

Stap 1: Voorverwarmd kopje

Dit kan je doen door het kopje met warm theewater te te vullen. In een voorverwarmd kopje blijft je koffie langer warm. Ook komt het voorverwarmen van het koffiekopje de cremalaag ten goede. Vaak de bovenkant van de pistonmachine verwarmd om koffiekopjes op te plaatsen en ze voor te verwarmen.

 

Stap 2: Maal de koffiebonen

Je moet niet onderschatten hoe belangrijk een goede koffiemaler is. Maal nu 8 à 9 gram koffie in een schone en droge filterdrager. Laat de filterdrager vooral in de machine zitten wanneer er geen koffie wordt gezet. De filterdrager heeft de temperatuur van het apparaat nodig voor de juiste temperatuur van de koffie.

 

Stap 3: Verdeel de koffie in de filterdrager

Je zult merken dat er een klein bergje koffie boven de filterdrager uitkomt. Zorg dat dit bergje een gelijk verdeeld hoopje koffie wordt, dit doe je door middel van het ‘uitsmeren’ van de koffie met je vinger. De koffie moet goed verdeeld worden omdat het warme water anders snel kiertjes vindt om sneller door de koffie heen te lopen waardoor de koffie niet tot zijn recht komt.

 

Stap 4: Tampen met precisie

Nadat je de koffie met je vinger hebt verdeeld moet de koffie worden aangedrukt, dit gebeurt met een zogenaamde tamper. Plaats de koffietamper op de koffie en duw het aan met een kracht van ongeveer vijftien kilogram. Hierna draai je de koffietamper met 90 graden zonder druk, dit doe je om een mooie gelijke laag te krijgen aan de bovenkant van je koffie in je filterdrager. Hierna verwijder je eventueel losse koffie van de pistonrand om vervuiling van de espressomachine te voorkomen.

 

Stap 5: De instellingen

Plaats nu je voorverwarmd kopje en piston en zet je espressomachine aan. De doorlooptijd van de espressomachine is ongeveer tussen de twintig en dertig seconden op een temperatuur iets onder het kookpunt.

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search