De bekendste speciaal koffies
Gasten vinden het na het diner vaak lekker om nog even te genieten van een speciaal koffie. Wat ooit begon met een Irish koffie, heeft zich vertaald in allerlei varianten daarop. Dit zijn de populaire en misschien wel de bekendste varianten onder de speciaal koffies: Irish koffie, Italian koffie, Spanish koffie, French koffie, licor 43 koffie en Baileys koffie. Hieronder lees je wat de ingrediënten zijn en hoe je de perfecte Irish koffie maakt.
Irish koffie: met Whiskey
Italian koffie: met Amaretto, hierbij gebruik je geen extra suiker.
Spanish koffie: met Tia Maria
French koffie: met Grand Marnier
Licor 43 koffie: met Licor 43, deze koffie bereid je ook zonder suiker.
Baileys koffie: met Baileys, net zoals de Italian en Licor 43 koffie bereid je deze koffie ook zonder suiker.
Maar hoe maak je nou de perfecte Irish koffie?
Ingrediënten:
- Hete sterke koffie
- Borrelglas (circa 40cl) Ierse Whiskey
- 2 Theelepels donkere basterdsuiker
- 3 Eetlepels half geslagen (ongezoete) slagroom
Stap 1: zorg voor een voorverwarmd glas
Stap 2: doe 2 theelepels bruine suiker in het voorverwarmde glas
Stap 3: vul het glas met 2 delen koffie, roer de koffie even goed zodat de suiker goed mengt
Stap 4: voeg de Whiskey toe
Stap 5: voeg 1 deel slagroom toe en laat het via de bolle kant van de lepel in het glas lopen. De lepel zorgt ervoor dat de slagroom niet in de koffie zakt.
Tip:
- Zorg voor een goede voorbereiding, zodat je de koffie zo warm mogelijk kan serveren
- Soms vinden gasten een zoete speciaal koffie toch lekker, serveer de bruine suiker dan naast het glas